Klass 1AB

torsdag 17 januari 2019

Information & läxa

Hej alla,

Denna veckan har simskolan börjat och alla barnen är entusiastiska över detta. De har fått ett simschema som visar vad de ska göra varje dag på simskolan. Vi vill göra er uppmärksamma på att det är klädsim och livräddning sista onsdagen, 30/1. Denna dagen ska barnen ha med sig extra kläder att ha utanpå badkläderna. dessa kläder ska ha långa ärmar och långa ben och vara i tunt syntetmaterial, alltså INTE bomull. Tänk på att lägga ner en plastpåse till de våta kläderna.

Förra veckan började vi med ett nytt tema: uppfinningar. Vi har pratat om olika uppfinningar och barnen har fått välja en uppfinning att skriva om och sedan redovisa för klassen. Detta kommer vi att fortsätta med i ytterligare två veckor.

I matematiken har vi börjat med tvåans tabell. Vi gör enkla multiplikationer som konkretiseras med bilder, där vi visar sambandet mellan addition och multiplikation, att en upprepad addition av samma tal kan skrivas kortare med en multiplikation (2+2+2+2+2+2+2= 7 x 2). På Kunskapshubben har vi lyssnat på sång med tvåans tabell. Detta gillar barnen!Vi har också talat om jämna och udda tal.
Nästa fredag kommer barnen att få ett litet test på tvåans tabell.

Vi vill gärna uppmuntra eleverna att gå in på Sydsvenskans digitala tidning för skolelever, Minibladet. Här kan de läsa/lyssna på nyheter + lite annat kul.

Läxa:
Ma: Stencil med tvåans tabell.
Sv: Läsläxa kap.dagboken

Ha en bra vecka!
Annica, Kessi, Liselotte & Malin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.