Klass 1AB

måndag 20 augusti 2018

lpp geografi åk 2


Hej alla! 
Här kommer pedagogisk planering för vårt tema som vi börjar denna vecka i tvåan. 

Lokal pedagogisk planering
Ämne: Geografi
Årskurs: 2
Tid: vecka 34--36

Syfte: Undervisningen i ämnet geografi ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om geografiska förhållanden och utvecklar en geografisk referensram och ett rumsligt medvetande.  Undervisningen ska ge eleverna kunskap om kartan och kännedom om viktiga namn, läges- och storleksrelationer så att de kan orientera sig och dra slutsatser om natur- och kulturlandskap och om människors levnadsvillkor.  Undervisningen ska utveckla förståelse för att det finns olika slags kartor och att de används för olika syften.
Centralt innehåll:
Jordgloben. Kontinenternas och världshavens lägen på jordgloben. Namn och läge på världsdelarna samt på länder och platser som är betydelsefulla för eleven.
Att undersöka verkligheten. Rumsuppfattning med hjälp kartor över tex klassrum eller skolgård. Begrepp som väderstreck, plats, läge och gräns.
Konkretisering av mål
Du skall kunna: Namnge några världsdelar och peka ut dem på en karta. Du ska kunna peka ut Sverige på en världskarta. Du ska veta varför kartan har olika färger
Arbetsformer:
Du ska nå målen genom att: vi gemensamt undersöka kartor och jordgloben. Vi kommer också att använda oss av Google Earth. Vi kommer även att använda oss av blindkartor för att måla och skriva platser och ord som är betydelsefulla för eleven. Vi kommer att prova på att göra egna kartor.
Bedömning
Du kommer under arbetets gång att bli bedömd i din förmåga att: Delta i diskussioner kring temat. Du kommer bli bedömd i din förmåga att använda begrepp som vi lär oss samt din förmåga att använda kartan för att samtala om platser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.