Klass 1AB

torsdag 23 augusti 2018

Information

Hej alla,

Då har barnen gått sin första vecka i årskurs 2. Fantastiskt att se den utveckling som har skett sedan de började i ettan. Både kunskapsmässigt och socialt.
Inom matematik har barnen denna veckan fått repetera en del av det de lärde sig i årskurs ett. Bland annat har vi jobbat med tallinjen, dubbelt, hälften, taluppfattning, fler och färre. Inom svenskan har barnen repeterat alfabetet och bokstävernas ordning i alfabetet, samt begrepp som före, efter, mellan, innan etc. I vårt tema har barnen jobbat med att titta på världskartan och pratat om de olika världsdelarna. De har även fått visa på kartan var i världen de har släktingar och vänner.
Förra veckan fick ni ett vitt kuvert med en massa papper. På ett av dem stod det att man digitalt ska anmäla om man vill ha specialkost. Det är enbart om barnets kost är annorlunda än förra året som man ska anmäla detta. Är kosten oförändrad så behöver ni inte göra en ny anmälan.
Ni fick även barnens schema med olika förkortningar. Vi tänkte kort beskriva vad de olika förkortningarna står för:
Sv= svenska, Ma= matematik, Idh= idrott, So= samhällsorienterade ämnen, No= naturorienterade ämnen, Ev= elevens val, Mu= musik, Skv= skolans val, En= engelska.
Tyvärr går det löss på skolan. Luskamma! :)
Som ni märkt har det vara stora problem med att komma in på skolan nät. Detta arbetas det mycket och intensivt med. Troligtvis får en del av barnen nya lösenord för att komma in på nätet. Detta hjälper skolans IT ansvarige oss med. Förhoppningsvis ska allt fungera imorgon.

Ha en bra vecka!
Annica, Malin och Liselotte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.