Klass 1AB

måndag 1 oktober 2018

Läxa, information och utvecklingssamtal

Hej,

Förra veckan fortsatte vi vårt arbete med kroppen. Vi talade om vad/varför som är viktigt för att vi ska må bra: sova- kroppen vilar sig, äta- kroppen får energi, hygien- du blir friskare och rörelse- då blir du piggare. Vidare talade vi om matens väg genom kroppen: mun, matstrupe, magsäck, tunntarm, tjocktarm och ändtarm och dess olika funktioner för maten. Denna veckan arbetar vi med våra olika sinnen: smak, syn, hörsel, känsel, lukt och balans. Barnen  kommer att få göra lite olika experiment för att testa sina olika sinnen.
I matematiken har de arbetat med klockan: hel,halv, kvart i och kvart över. Detta har de gjort i  matteboken, på datorn och med olika praktiska övningar. Vi avslutar klockan denna veckan med att de får måla och rita sin egen analoga klocka.
I svenskan har barnen arbetat med synonymer och tränat på olika sätt.
Förra tisdagen i hemkunskapssalen blev succé. Det finns många duktiga bagare i årskurs 2. Be dem gärna om hjälp när ni ska baka där hemma.
På onsdag åker vi iväg till Bulltofta med Skogens dagar. Tänk på att barnen måste vara i tid till skolan. De som kommer försent kommer att missa utflykten och får tillbringa dagen tillsammans med en annan klass. Vi har ordnat en lättare lunch från matsalen som vi tar med men barnen får gärna ha med sig egen mat och dryck. Detta brukar de tycka är kul. Vi hoppas på fint väder men man vet aldrig så se till att barnen är rätt klädda för en dag utomhus.
I dag började en ny resurs hos oss som heter Kefsera. Hon kommer att vara med oss under vissa lektioner och även på fritids. Hon kommer att vara här åtminstone denna terminen.
Vi kommer att sätta upp lappar nu på eftermiddagen där man kan skriva upp sig för utvecklingssamtal. Datum för utvecklingssamtal är mån 15/10, tis 16/10, mån 22/10 och tis 23/10.

Läxa: Matte: Bingel
          Svenska: Läsläxa och veckans ord

Ha en bra vecka!
Annica, Kefsera, Liselotte & Malin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.