fredag 13 april 2018

Läxa och information

Hej alla,

Teater är något som barnen tycker är kul. Förra veckan fick vi se när årskurs 2 visade sin teaterföreställning: Tyst i klassen.
Det blev succé. Eleverna i årskurs 2 var fantastiskt duktiga och pjäsen var kul med en hel del humor. Våra elever var uppspelta och glada efter föreställningen och ville inte att den skulle ta slut.
Denna veckan åkte vi med buss in till en teater på Rörsjögatan. Denna föreställningen hette: Pladask.
Även denna teaterföreställning blev succé och barnen var så glada och nöjda efter teatern. Vi är glada och stolta över barnen som var en fantastisk publik vid båda teatertillfällena.

I matematik pratade vi förra veckan om olika geometriska former: klot, kub och kon. Barnen fick känna och klämma på de olika formerna och vi arbetade vidare i matteboken med tillhörande uppgifter.

Denna veckan har vi börjat arbeta med addition och subtraktion. Barnen ska efter avslutat arbetsområde kunna: Skilja på addition och subtraktion, veta hur de använder addition och subtraktion när de handlar, veta om de ska använda addition eller subtraktion när de löser olika textuppgifter.
Nästa vecka kommer barnen att få ett litet test i matematik på addition och subtraktion. Fortsätt gärna att träna huvudräkning hemma och låta barnen läsa en liten stund varje dag.

Vill påminna om att barnen ska duscha efter varje gymnastiklektion.

Veckans läxa:
Svenska: läsläxa
Matematik: stencil med addition och subtraktion
Idrott: kunna knyta sina egna skor

Ha en skön helg!
Annica, Erik & Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.